top of page

Hvalpenes 
bagage

Vi vil gerne, at en Jespersen hvalp skal have hele pakken. Derfor sundhedstjekker vi hundene inden de indgår i avl og løbende i den tid de står til rådighed. 

Men vi ønsker også at hvalpene skal være godt klædt på til at møde verden og at de får bedst mulig forudsætning for at trives og blive værdifulde og elskede familie-medlemmer.

Her på siden kan du læse om vores arbejde med at socialisere hvalpene. 

Fødslen og den allerførste tid

Vores hvalpe fødes i huset, så de er omgivet af familien fra det øjeblik de kommer til verden. Selvfølgelig sikre vi at tæven har fred og ro til at passe sine hvalpe, men vi vil gerne at hvalpene allerede fra nyfødte møder familiens dufte og berøring. 

Vi er sammen med tæven under fødslen og i de første døgn, for at sikre hvalpene kommer godt til verden, ikke bliver lagt ihjel og kommer godt igang med at die. 

433282485_978114930491951_1816747492739275210_n.jpg

Når sanserne vågner

Når hvalpenes sanser vågner, det vil sige øre og øjne, følesans og lugtesans er aktive ved fødslen, så er de allerede i huset og har mærket vibrationer fra støvsugeren og dagligdagens lyde. de har oplevet berøring og kender vores dufte, så det er både en rigtig hyggelig og nem overgang, når de små stille og roligt bliver opmærksomme på os. 

Så skal de til at lære husets lyde fra musik, støvsuger, TV, børn der leger, køkkenmaskiner osv. 

Samtidig gør vi klar til at næste fase er det helt store ryg i socialicering og læring for hvalpene.

20220828_131258.jpg

Så bliver der gang i den...

Når først sanserne er vågnet og de begynder at gå, så kommer der hurtigt gang i dem. De bliver tilbudt mad ud over mælk fra tæven. De begynder stille og roligt at lege med hinanden og øve sig på sociale færdigheder. De begynder at udforske omgivelserne og legetøj og så går det hurtigere og hurtigere...

​

Snart kan de komme med på deres første besøg på hvalpelegepladsen eller i haven, lidt afhængig af årstid og vejrets skiftende luner.

380434059_1688070238354258_4593765631198998405_n.jpg

Socialisering

Vi gør MEGET ud af hvalpenes socilicering. De skal møde børn i forskellige aldre, fremmede mennesker, andre hunde og dyr, dyrlægen, fremmede miljøer (vi bor foreksempel på landet, så det er vigtigt de kommer med indtil byen), men det kan også være fremmede miljøer som skov og strand, en tur på soldaterhjemmets veterancenter eller ud at besøge en dagplejemor eller øko bondens kalve.

De skal fortsætte med at høre musik og opleve dagligdagen i en familie. 

417200271_10228476423050083_8409794567031093133_n.jpg

Træning

Der er også en masse vi træner med hvalpene. Vi træner bilkørsel, pelspleje, negleklip, bad, renlighed, fyrværkeri/nytår, støj fra trafik, ophold i transportkasse, stå på trimmerbord, klipning af pels for nogle af hvalpenes vedkommende og så har vi indrettet en hvalpelegeplads med henlik på at hvalpene for trænet forskellige færdigheder, så som balance, gennemgang af snævre passager osv.

Legepladsen indeholder blandt andet sansegynge, som lærer hvalpene at være på bevægeligt underlag uden at være bange og hjælper med at forebygge køresyge.

Regnbue tunnel af gamle bildæk, som hvalpene bryger til fange-/gemmeleg og hvor de lærer det ikke er farligt at å gennem snævre passager.

forskellige underlag som flis, træ, kunstgræd, beton, sten, fliser og græs. Det er med til at lære hvalpene at færdes på forskellige underlag og blive sikre på benene. 

Nivau forskelle, som gør deres leg udfordrende og træner deres motorik.

Vindmølleblømster som snorre i vinden og glimter i sollyset. dette er med til at ruste hvalpene til blandt andet nytårsaften. Ud over vindmølleblomsterne, bliver hvalpene trænet på skud, fordi vi har millitærets øvelsesterrang lige i baghavenog vi træner med stjernekastere, lydfiler, knaldperler og balloner. Så det er sjællent vi får tilbagemeldinger om hvalpe der har været skræmt nytårsaften. En aften som jo ellers er en plage for mange hunde.

Det er spændt vejre op, hvorfra der hænges legetøj og godbidder, til uktivering, leg og træning af motorikken. Og hvalpene har en pyramide af gamle bildæk, som tjæner både til leg og træning af trapper og nivau forskelle. 

421082056_10228545584619079_877713622181

Afrejse

Mens hvalpene er hos os, må hvalpekøbere meget gerne besøge hvalpene, også mere end den ene gang hvor man kommer for at se på hvalpene og eventuelt reservere et nyt familiemedlem.

Men når så tiden er inde til at vi siger farvel og I tager over, så er hvalpene chippet, vaccineret, sundhedstjekket, registreret i Dansk Hunderegister, eventuel stambog er lavet og de har en mappe med fra os, som omhandler dit nye familiemedlem.

Derudover har de en stor hvalpepakke med, som indeholder 1 kg valpefoder, 1 dåse hvalpefodder som er rar at have ved hånden, hvis hvalpen får flyttemave, 2 slags godbidder, tyggepinde, prøver på shampoo og balsam, tæppe, legetøj og tandpleje produkter.

Vi aftaler afhentning med den individuelle hvalpekøber, så det bliver en så behagelig overdragelse så muligt. Det betyder blandt andet at hvalpene ikke skal rejse på dagen. 

Vi står til rådighed i hele hvalpens levetid med råd og vejledning i den udstrækning vi kan.

Circle Monogram Logo _edited.jpg
bottom of page